Gogo reizen Starbeach inflatable logo airbed custom made flamingo pool float Sundio – Totally Summer – Recovery 12

Blog: Custom made summer inflatable

#summertime

2018

Ben jij ook iemand die altijd naar de zomer uitkijkt? Ik namelijk wel ;) Fantaserend over een lekkere cocktail, dobberend op een van de gave opblaasbare items die wij voor onze klanten gemaakt hebben. Elke periode van het jaar is het bij ons zomer, althans zomer gerelateerd.

Als bekende speler in de markt van 3-D reclame items zijn wij zeker de specialist als het om inflatables gaat. In deze blog vertel ik je graag meer over wat onze specialisatie is en waar we het liefst mee bezig zijn! 
Maatwerk luchtbedden en premiums zijn bij zowel grote als kleine merken erg in trek.
Je ziet onze inflatables overal verschijnen, op feestjes, festivals, aan de Spaanse costa, in het winkelschap en etalages. Zie jij het voor je dat jouw klanten als merkambassadeurs jouw merk wereldwijd promoten, dan is deze blog interessant voor jou!

Hoe ontstaan de eerste concepten voor een op maat gemaakte opblaasbare premium?
Aan de hand van een aantal vragen ontwikkelen wij de concepten voor unieke inflatables uit. Voor wat voor een campagne gaan de custom made premiums gebruikt worden? Wat is het doel van je campagne? Naar wat voor item ben je op zoek? Wil je iets unieks of juist een “standaard” give-away? Is het product onderdeel van een loyaliteitsprogramma of gaan jullie een winactie actie aan de campagne koppelen? We houden jouw doel centraal in het  creatieve proces bij het ontwikkelen van een op maat gemaakte zomer inflatable.

Wij werken graag samen met jouw een aantal concepten uit voor jullie merken of producten die onderscheidend zullen zijn van andere en we zorgen ervoor dat het concept goed bij jullie huidige communicatie past.

Welke vorm is mogelijk?
Wij creëren 2-D en 3-D inflatables en voor poolfloats zijn er 2 mogelijkheden. De meest voorkomende maatwerk luchtbedden zijn 2-D, plat dus. Dit betekend dat de voor en achterzijde van het product gelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld de omlijning van je product zijn, een fles of blikje of je verpakking. Een 3-D inflatable behoort ook zeker tot de mogelijkheden, denk maar aan een opblaasbaar dier of ronde fles.

Hoe groot moet een luchtbed of poolfloat worden?
Het uiteindelijke formaat van jullie unieke opblaasbare poolfloat is afhankelijk van je budget en van je doelgroep. Is het luchtbed alleen bedoeld voor kinderen, dan maken we het een stukje kleiner dan wanneer het ook door volwassenen gebruikt gaat worden. Voor lagere budgetten of campagnes gericht op kinderen maken we dus ook kleinere producten. Alles kan omdat het maatwerk inflatables zijn die wij speciaal voor jullie maken!

Wat voor bedrukking kan er op een custom made premium komen?
Wij kunnen het hele object, zowel de voorzijde als achterzijde, voorzien van een full colour print. Uiteraard hoeft dat niet, 1 logo op 1 positie behoort ook tot de mogelijkheden. Samen met jullie bepalen wij wat de beste keuze is.

Productieproces en levertijd?
Het productieproces in een notendop!
Wij starten altijd met het maken van een schets of impressie van het opblaasbare object dat jij voor ogen hebt. Dit voorbeeld wordt vervolgens vertaald naar een fysiek sample. Dit sample wordt met de hand gemaakt van wit pvc materiaal en dient er alleen voor om de vorm te bepalen en vast te leggen. Van het wit sample worden foto’s gemaakt die we naar jullie toesturen ter controle, aanpassingen zijn dan nog mogelijk. Wanneer dit wit sample akkoord is projecteren wij het te bedrukken artwork op de inflatable. Als dit artwork design ook goed wordt gekeurd beginnen wij met het maken van de printplaten die gebruikt gaan worden tijdens de massaproductie. Voordat we daadwerkelijk met de massaproductie gaan starten delen wij altijd nog 1 laatste pre-productie sample. Pas na dit finale akkoord zal de massaproductie starten.

Als de massaproductie klaar is worden alle inflatables getest op printkwaliteit en luchtdichtheid. In dit laatste onderscheiden wij ons van de rest, wij testen elk product op lekkages. Omdat wij bovenop deze kwaliteitseisen zitten bieden wij een luchtdichtheid garantie van 97%.
Na alle testen en controles worden de inflatables verpakt en klaargemaakt voor transport. Dit kan in een transparante polybag, maar tegenwoordig ook in een retailverpakking. Full color bedrukte envelop, doos of blisterverpakkingen behoren hier tot de mogelijkheden.

De inflatables worden met zeevracht naar ons magazijn in Nederland vervoerd.
De gemiddelde doorlooptijd is 5 weken voor dit transport. De totale productietijd + levering komt dan op circa 12-14 weken. Wil je een deel of alles eerder ontvangen? Geen probleem want wij onderzoeken graag de beste optie hierin, Luchtvracht is dan vaak de snelste manier voor transport en kan de productietijd + levering verkorten met 4 weken. We werken samen met vaste transporteurs en koeriersdiensten om zo het beste tarief voor het transport te realiseren. En wees niet bang voor onverwachte kosten want wij doen alles in overleg met jullie voordat we de beslissing nemen over de manier van transport.

Standaard item of maatwerk?
Als het aan ons ligt kiezen wij voor altijd iets unieks! Luchtbedden of poolfloats in de stijl van je merk, of wellicht een vergroting van een van je producten. Kies iets wat opvalt en in gedachte zal blijven, waar mensen nog lang mee in de zee kunnen zwemmen!

Of het nu standaard inflatables zijn of speciaal op maat gemaakte luchtbedden, wij houden van alle soorten inflatable premiums en bij publi air ben je aan het juiste adres voor het maken van al jullie inflatables!

Wil jij meer informatie ontvangen over deze gave opblaasbare producten?

Neem contact op met onze adviseurs en laat je verrassen door de mogelijkheden!


Even more inspiration.

There's more in our Look Book.

 

Speak to one of our advisors.

They can't wait to answer your questions.

 

publi_air_pepijn_en_samuel

We will call you back within 3 hours during office hours. You can aslo reach us on +31 88 0122 800.

Publi air Created with Sketch. awesome impact for brands

Publi Air
Verrijn Stuartweg 28C
1112 AX Diemen, NL
+31 88 0122 800
info@publiair.com

Badge-ecovadis-silver

Stay informed

by receiving a newsletter that is actually fun: